DIY štítky na oblečení

Inspirace na výrobu vlastních štítků, které můžete využít na cokoliv, například na oblečení, na Vaše DIY výrobky nebo třeba na dárečky. 
























DIY Traditional pie


Přeji Všem hezký předvelikonoční večer. Také máte obarveno, dopečeno a nazdobeno? A teď nezbývá, než si dát v klidu u televize nohy na stůl a začít pojídat všechno to sladké. Mazanec, české koláče, bábovka, velikonoční beránek, piškotovo-ovocná dorta...upřímně,jsem tak přeslazená, že s pečením sladkého zase na chvíli končím a už se nemůžu dočkat na tradiční vaječnou pomazánku! Velikonoce mám ráda, ale naše tradice, kdy koledníci pouze mužského pohlaví obcházejí domácnosti, pleskají nás na zadek a ještě po nás za to chtějí odměnu, nejlépe víno nebo kořalku a pak se "veselí" vracejí domů, se mi nikdy moc nezamlouvala a záviděla jsem Velikonoce těm, kteří je slaví tak trochu jinak. A co Vám milé ženy, nelíbí se Vám taky trochu více tradice jiných zemí? 
V Británii berou tradici "pomlázek" dokonce jako násilnou. Chodí u nich po domě neposlušný zajíček, který schovává  čokoládová vajíčka po domě a zahradě a potom je celá rodina,hlavně děti, hledají. To dělají i v celé USA. V Maďarsku je zase tradice polévání vodou, kdy muži chodí po domácnostech jako u nás a polévají ženy vodou aby byly plodné. Poté je postříkají voňavkou a dostanou za to kořalku. 
V Německu pečou bábovky z kynutého těsta. Na Slovensku nesmí chybět korbačíky. V Rusku se po obdarování vejci rozdávají polibky na důkaz přátelství a třeba v Řecku se barví vajíčka pouze na červeno jako symbol obnovy života a ukřižování. 
Zkrátka - co země, to tradice. A jak slavíte Velikonoce Vy? :) 










DIY - in my workroom

DIY easter cake


RECIPE

1 cup sugar
4 eggs
1 cup milk
1 cup oil
2 cups flour
1 bag baking powder
cocoa
sugar and cocoa for sprinkling

Whip eggs and sugar together. Then gradually add the rest of ingredients. Bake in preheated oven at 160° for 45 minutes. Immediately after baking Flip down. Let cool, then sprinkle with sugar.
                                                     
                                                                                                                                            Bon appetit