"New" furniture




 Předem se omlouvám za kvalitu fotek...Jelikož jsem tento stůl předělávala již před nějakou dobou, nemám fotky toho stejného stolu jak vypadal "před". Nyní mám ale k dispozici ještě jeden starý stůl, který s ním byl prodávaný, v době kdy se prodával, v setu. Takže byly hodně podobné, téměř stejné,co se barevnosti týče, rozdílnost je v nohách ,desce stolu a velikosti ( ten neopravený má kulaté nohy, zakulacené rohy desky a je větší ). Zespodu byly zachovány původní prodejní papírové štítky, ty se mi právě na starých věcech líbí. Jsou z 24. Března 1973 a oba mají označení jako stoly kuchyňské. 
Původní lak který na něm byl, už byl oprýskaný, takže jsem ho postupně zbrousila do jemna. V Bauhausu najdete široký výběr barev swing color, na vnitřní i venkovní použití, na dřevo, na stěny, na radiátory. Barvy co používám jsou určeny na dřevo, kovy a natřete s tím vlastně úplně všechno i v jedné vrstvě. Od každé barvy mají lesk nebo mat, můžete si vybrat na vodní bázi i na bázi rozpouštědel. 


Vyzkoušela jsem už různé barvy od různých výrobců, ale od swing color jsou nejlepší, mají vysokou krytost a udělají na nábytku takový pěkný povrchový efekt. Navíc ty co se ředí vodou, jsou netoxické a použitelné klidně na dětský nábytek. A hlavně mají i takové ty hezké pastelové barvy, jaké jsou v jiným řadách barev nedostupné. Natřete s tím i dřevo bez nějakého většího zbroušení, ale na takovém černém lesku jde potom každá nedokonalost vidět, takže je lepší si s tím dát práci.
Co se týče zrcadla na stolku, to je původně zrcadlo z toaletního zámeckého stolku, který bohužel nedopatřením skončil tam, kde končívá většina krásného, kvalitního nábytku, který zaměňujeme za "papírové dřevotřísky k složení - v krabici".
A brzy se můžete těšit na příspěvek o pracovním stolu ze dřeva podle mého vlastního návrhu :) 








1 komentář:

  1. jeej super , tiež by ma niečo takéto bavilo robiť :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat