DIY Traditional pie


Přeji Všem hezký předvelikonoční večer. Také máte obarveno, dopečeno a nazdobeno? A teď nezbývá, než si dát v klidu u televize nohy na stůl a začít pojídat všechno to sladké. Mazanec, české koláče, bábovka, velikonoční beránek, piškotovo-ovocná dorta...upřímně,jsem tak přeslazená, že s pečením sladkého zase na chvíli končím a už se nemůžu dočkat na tradiční vaječnou pomazánku! Velikonoce mám ráda, ale naše tradice, kdy koledníci pouze mužského pohlaví obcházejí domácnosti, pleskají nás na zadek a ještě po nás za to chtějí odměnu, nejlépe víno nebo kořalku a pak se "veselí" vracejí domů, se mi nikdy moc nezamlouvala a záviděla jsem Velikonoce těm, kteří je slaví tak trochu jinak. A co Vám milé ženy, nelíbí se Vám taky trochu více tradice jiných zemí? 
V Británii berou tradici "pomlázek" dokonce jako násilnou. Chodí u nich po domě neposlušný zajíček, který schovává  čokoládová vajíčka po domě a zahradě a potom je celá rodina,hlavně děti, hledají. To dělají i v celé USA. V Maďarsku je zase tradice polévání vodou, kdy muži chodí po domácnostech jako u nás a polévají ženy vodou aby byly plodné. Poté je postříkají voňavkou a dostanou za to kořalku. 
V Německu pečou bábovky z kynutého těsta. Na Slovensku nesmí chybět korbačíky. V Rusku se po obdarování vejci rozdávají polibky na důkaz přátelství a třeba v Řecku se barví vajíčka pouze na červeno jako symbol obnovy života a ukřižování. 
Zkrátka - co země, to tradice. A jak slavíte Velikonoce Vy? :) 










Žádné komentáře:

Okomentovat