Every chanel isn´t CHANEL

Jednoho dne se mi do ruky dostal parfém od Chanel. Vypadá hezky že?




Ale to možná jen vypadá...bohužel, je to kopie...U kabelek, bot, oblečení a jiných kopírovaných věcech je to lidem většinou jedno, ať chceme nebo ne- je to přeci jen kus věci a použít se dá a jestli tam je nějaké LV to už třeba někoho zajímat ani nemusí...
Ale u parfémů je to trošku jinak...vypadá sice krásně, je zabalený k nepoznání od originálu a po vizuální stránce ho od originálu takřka nepoznáte, ale k čemu je když nevoní? Ale věřím, že po světě chodí tisíce lidí s hlavou vztyčenou a s domněnkou že na sobě mají Chanel, ale ve skutečnosti páchnout spíše channelem. A nebo- jako tento "kousek", byste nevoněli vůbec, protože asi po hodině zcela vyprchá a necítíte nic. Přitom originály se vás budou držet i po vykoupání a po vyprání oblečení. (Nejlepší je, že některé mají schopnost na oblečení po vyprání uvolnit svoje ingredience ještě víc).




 A jak přece jen rozpoznat parfém po vizuální stránce? Nejdříve podle obrázku na krabičce, najděte si někde na internetu jak vypadá a nebo zajděte raději rovnou do parfumerie, protože tam na 99.9% budou mít originál ( jednou jsem někde četla, že tomu tak nebylo).
Písmo- originál vždy bude mít ostré s precizní linií, každá značka si zrovna na tomto nejvíce zakládá. Každý musí na první pohled vědět, o jakou značku se jedná.
Kódy na zadní straně- vždy se budou lišit na originálu a na kopii. Země vyrobení. Když víte, že se vyrábí v USA, opravdu by v zadu asi nemělo být made in france.
(Laciné kopie typu Kalvin Clllain, Hugo Koos a nevím co ještě od vietnamců a made in china za 100Kč tu ani neuvádím, přece jen, tady tahle kopie je celkem zdařilá).
Dále materiál. Flakon originálu Chanel se proti světlu leskne. Tahle kopie je jakási matná a má na sobě vroubky. Ikdyž to je těžké určit, pokud neznáte originál, každý parfém je jiný a to co u jednoho může být záporem může být u druhého kladem.
Kovová provedení kolem parfému jsou pevná a na pohled je kvalitní i rytina na ní. U této kopie je takový plíšek a uchycení na flakonu přesně nesedí.
Zkrátka, je toho hodně a podle vzhledu to vůbec nemusíte poznat, poznají to většinou jen znalci. Ale pokud znáte Chanel aspoň trošku, víte, jak úžasně voní a nikdy si to nemůžete splést.
Originální parfém je vůní velmy osobitou a smyslnou. Bohužel mi příjde na mě moc silný a když  jsem si jej v obchodě nastříkala, celý den se mi z něj motala hlava :)
Takže se těším až budu starší a takovou, ale ORIGINÁLNÍ vůní budu moci nosit jako opravdová žena. :)




Žádné komentáře:

Okomentovat